חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין חלקי בתיק ת"א 6933-04-09

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום קריות
6933-04-09
4.2.2013
בפני :
דאוד מאזן

- נגד -
:
מוחמד עלי מורגאן
:
1. איברהים פדיל מורגאן
2. עאטף מוסטפא חוסין

פסק-דין חלקי

הצדדים הסמיכו אותי לפסוק על דרך הפשרה, בחלק מהמחלוקות הנטושות ביניהם והם אלה:

א. הנזק על פי חוות דעתו של המומחה, מר קלר, לתיקונים שיש לבצע בתוך הבית.

ב. התיקון של החגורה, על פי חוות דעתו של המומחה מר סוהיל סאבא.

ביתר המחלוקות ימשיכו הצדדים והתדיינו בהם בפני.

הצדדים נתנו את הסכמתם למתן פס"ד בדרך הקבועה בסעיף 79א', כשהם מסכימים גם שהחלוקה בין נתבע 1 ו- 2, יהיה ביחד ולחוד, בחלקים שווים ביניהם.

בעיקרון, נתבע מס' 1, הבעלים והמחזיק במגרש מספר 166, הצמוד למגרש התובעים שמספרו 164, חפר את הקרקע במגרשו עד למפלס הכביש בצד הצפוני ובעקבות אותה פעולה, נוצר מתלול אנכי שגובהו נע בין 5 מ' בצד המזרחי ועד ל- 10 מ' בפינה הדרומית לאותו גבול משותף.

עוד עולה, כי סוג הקרקע במקום הוא סלע קרטוני פריך, בעל חוזק בינוני וכתוצאה מחפירות אלו נגרמו נזקים למבנה שבבעלות התובעים.

המומחה מר קלר, שהוא מהנדס ביסוס ציין, כי היקף הסדקים והתזוזות, ניכרים והנזק שניתן לייחס אותו לחפירה הם הסדקים בלבד וסתימת הסדקים הינה הפעילות הדרושה בשלב זה.

עוד ציין המומחה, כי אינו עוסק בשמאות או בתיקוני מבנים, אולם, להערכתו, העלות אינה עולה על 15,000 ש"ח, בתוספת מע"מ.

גם מהנדס המועצה, במכתבו מיום 5/9/06 ציין, כי ראה סדקים בקירות הבית. גם המהנדס מר חזן, גם הוא התרשם מקיומם של סדקים בבניין ואלה התפתחו, כלשונו, ברובם כתוצאה מעבודות החפירה.

גם מומחה התובעים, מציין קיומו של סידוק מדורג בצד המזרחי עקב שקיעת הקרקע. עוד ציין, כי בקומה א' ניתן להבחין בסידוק מפוזר ביתר חלקי הבית ובקומה ב' ניתן להבחין בסידוק כמעט אגבי ובסידוק מדורג. בקומה ג' ציין, כי קיימת סדיקה דומה בכל קירות קומה זו.

מומחה התובעים ציין, כי יש לבצע תיקון סדקים פנימי וחיצוני וצביעה וריצוף מחדש של חלקי רצפה ששקעו, למרות שבממצאיו לא ציין היכן ובאיזה מקום הבחין בקיומם של חלקי רצפה ששקעו. מה עוד, שקביעה זו של מומחה התובעים, עומדת בסתירה לכל יתר אנשי המקצוע שהגיעו למקום ורק הבחינו בקיומם של סדקים ותו לא.

אני מקבל את עמדת המומחה לפיה, קיימים סדקים ולא קיים בנושא זה נזק נוסף, מעבר לסדקים. אין כל אינדיקציה לטענות התובע, כפי שעלו בסיכומיו ו/או בחוות הדעת מטעמו מדוע יש צורך בתיקונים במרצפות ו/או קרמיקה ועל איזה בסיס מבוססת טענה זו.

כל המומחים, ובמיוחד מומחים של בית המשפט, לא הבחינו בחוות דעתם בנזקים מעבר לקיומם של הסדקים ואף המומחה סאבא מציין שחלק מהסדקים נגרמו מחוסר בידוד מתאים על הגג או קשורים לטיב הבנייה עצמה.

גם המומחה מר סאבא הביע את עמדתו כי המחיר שנקבע על ידי המומחה מר קלר, גם הוא סביר לצורך תיקונים שבוצעו.

מאחר ועולה תמונה לפיה חלק מהסדקים, אם כי לא ניתן לחלץ את חלקם של סדקים אלו שהיו בבניין גם טרם החפירה.

שוכנעתי, כי חלק מהסדקים גם נובעים ממצב העבר ולא כולם יש לייחס, כעולה מחוות דעת המומחים, לחפירה ותוצאותיה.

כמו כן, שוכנעתי כי המחיר שננקב על ידי המומחים הוא סביר ולא שוכנעתי שקיימים נזקים נוספים כגון במרצפות, על כן, אני פוסק כדלקמן:

בגין הסדקים - 13,000 ש"ח, בתוספת מע"מ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>